Sturla Bendiksen til minne

Sturla Bendiksen til minne

Med Sturla Bendiksens bortgang er en av ITFKs store profiler borte. Sturla ville ha fylt 80 år i løpet av året, og som han selv sa, han hadde hatt et innholdsrikt liv med fuglehund.  Han har hatt og dressert de fleste raser, men det er som pointermann vi vil huske han.

Når det ble snakk om idealhunden, refererte alltid Sturla til kennel Trollhaugen og Olav Aurtande. Eraaks Luck, sønn av Trollhaugens Kim, var den første av hans store hunder, en utmerket jakt og prøvehund som direkte eller indirekte lå bak de fleste av hans jaktprøvestjerner.

Sturla var også en meget høyt respektert oppdretter og under kennelnavnet Likkos avlet han fram den ene topphunden etter den andre. Sturlas betydning I norsk pointeravl ser vi tydelig i stamtavlene til mange av dagens stjerner.

Sturla var svært aktiv både som dommer og prøvedeltaker og med sine gode VK hunder var han en fryktet konkurrent. Vi husker hunder som Birk, Ronja, Arras, Diego, Oluf og Duna for å nevne noen.  På et tidspunkt hadde Sturla fem hunder kvalifisert for VK samtidig. Med Arras vant han Sølvhunden på Kongsvold.

Sturla var en mye brukt foredragsholder, og med sine lingvistiske perler holdt han forsamlingen engasjert. Han forfektet en dressurmetode med en blanding av kjærlighet og absolutte krav, som passet godt til hans hundemateriale. Sturla hadde ordet i sin makt, og han ble ofte sitert med sine treffende kommentarer og uttrykk.

Sturla var over mange år en bidragsyter og kontinuitetsbærer i ITFK. Sturla hadde flere verv i klubben og var i en periode formann. For sin innsats i Inn-Trøndelag Fuglehundklubb er han tildelt æresmedlemskap. For sin innsats for pointer er Sturla hedret med NPKs gullnål.

Sturla døde brått, og på en måte som han ønsket: «Med stævlin’ på!». Med Sturla Bendiksens bortgang er en personlighet i ITFK borte. Vi lyser fred over Sturlas minne.

//Styret i ITFK