“Leder’n”

Hei folkens!

Da er plutselig høsten her igjen, vi har nå lagt bak oss en sommer som vi lenge vil huske for det varme og tørre været. Det har vært noe som kan gi oss hundefolk noen ekstra utfordringer og gleder, treningsområdene våre ble flere dager holdt stengt på grunn av intens varme og tørke, derimot var det mange som gledet seg selv og hundene med vannaktiviteter, svømming og apportering.

Den flotte varme sommeren har også vist store resultater når det gjelder rypebestanden, det observeres store fine kull i fjellene.
Det viser seg klart at en varm sommer og gode forhold i klekkingstider er avgjørende for vellykket rypebestand.
Ellers er prosjektet jakt i Verdal ett godt tiltak for uttak av rovvilt. Det meldes om stort uttak av rev, mår, kråke etc. Noe som sparer mange ryper/rypekyllinger. Dette prosjektet støttes av ITFK og er vel verdt pengene.

Det har da også i løpet av sommeren vært aktiviteter i klubbregi. Den 25-26/5 ble Fuglehundtinget avholdt i Bodø, Tinget var som vanlig preget av saklige konstruktive debatter.
Revisjon av jaktprøvereglene 2019-2023 var den viktigste saken på årets Ting. For de som er interessert i å se mere av sakene, kan dere bare gå inn på www.fuglehundklubbenesforbund.no

Sommerens store fest ble avholdt på Stiklestad Camping da vi hadde utstillingen.
Det startet fredag kveld med opprigging av utstillingsplassen, det ble også arrangert utstillingstrening, noe som ble godt mottatt.
Utstillingsdagen var været perfekt både for hunder og folk, det var stort oppmøte, hundene ble flott presentert i ringene og mange premieringer ble gitt.
Det ble også arrangert apportkonkuranse og som vanlig ble det kåret verdige vinnere.
En super dag for både folk og hunder, mange gode historier og hyggelig stemning.
Vårklunken ble tradisjonelt arrangert som avslutning av helgen, som alltid vel arrangert Mye god mat og drikke…og mange gode samtaler.

Nå er Verdalsprøven over, en flott prøvehelg som vanlig, mye ryper, mange premieringer.
Takker jaktprøvekomiteen for det flotte arrangementet!

Ønsker alle medlemmer forsat en god prøvehøst og en riktig god jakt.

Med vennlig hilsen Brynjar Holmli – Leder