Klubbmesterskap 2022 – Oppsummering!

Klubbmesterskapet og kåring av “Værdens beste fuggelhoinna” i klassene UK, AK og VK gikk av stabelen søndag 06.02. Opprinnelig tidspunkt var lørdag, men grunnet forferdelig vær (vind), ble avgjørelsen tatt om å flytte til dagen etter. En god avgjørelse da vi fikk en riktig så fin søndag i Verdalsfjellene. 

Til sammen over 40hunder til fordelt over UK(unghund opp til 2 år), AK (voksen) og VK (vinnerklasse). I tradisjonen tro så dømmes klubbmesterskapet etter konkurranseprinsippet og hundene rangeres fortløpende. ITFK har mulighet til å benytte flotte terreng og kvalitetsklassene fikk tildelt Tverrasjøan/Steinsdalen og VK gikk på Hansmyra. 

Været var upåklagelig og føre for hundene (i alle fall på Tverrasjøan) var strålende! Rypene var hjemme og samarbeidsvillige for hundene. De fleste av hundene hadde sjans på fuggel og mellom 28-30 fuglearbeid er notert ned for dagen. Dette lover godt for vinterprøven i mars på Verdal!

Fokuset for dagen var trivsel og øke interessen for jakt og jaktprøver. Inntrykket er at stemninga var god og det ble oppfordret til å stille spørsmål underveis og få instruksjoner.

Til klubbmesterskapet stilte vår sponsor UniQ med markeringsdekken til vinnerne i de forskjellige klassene og fór-premier til nummer 1 og 2.

 


Klubbmester UK: IS Kane – E/F: Maja Kolstad

Kane og Maja vartet opp med et komplett fuglearbeid og har offisielt Værdens beste UK-hund i 2022!

  • 2.plass UK: GS Tess – Einar Sandsaunet  
  • 3.plass UK: IS Frøya – Kristian Myrmo

Vi gratulerer så mye og ønsker dere masse lykke til med de unge lovende og håpefulle!

UK partiet besto av 13 hunder og gikk på Tverrasjøan/Steinsdalen. Dommer for dagen var Morten Hallan som er instruktør for Fase 1&2 – Herlig initiativ!


Klubbmester AK: ES Aiva – E/F Siver Knoph

Aiva vartet opp med 3 fuglearbeid, 2 med reis og mot 2 forskjellige makkere. Dette var nok til å kåre en vinner for dagen og krones Værdens beste AK-hund 2022. 

I AK var påmeldingen så stor at vi delte inn i to partier. Begge partiene gikk på Tverrasjøan og møttes mot slutten av dagen for å sammenligne og evt matche de beste mot hverandre.

  • 2.plass AK: IS Taxi – E/F Jørgen Aftret / Mads Pettersen

Mads førte to hunder denne dagen og vartet opp med 2 flotte fuglearbeid på IS Taxi. Dette var første opplevelse Mads hadde med jaktprøver så vi håper og tror at det gav mersmak. Godt jobbet og velkommen videre!

  • 3.plass AK: IS Iris – Terje Formo

Iris og Terje hadde også 2 flotte fuglearbeid og det var små nyanser som skilte nummer 2 og 3 denne dagen

Vi gratulerer så mye og ønsker dere masse lykke til videre!

Dommere for de to partiene var Brian Herje og Hans Andreas Øygarden.


Klubbmester VK: B Øder – Nils B. Skaar

VK på Hansmyra og det var godt besatt med fuggel og antall fuglearbeid. 10 fuglearbeid totalt ila dagen og kniving til siste slutt om hvem som skulle gå av med tittelen “Værdens beste VK-hund i 2022”. Øder og Nils vartet opp med 4 fuglearbeid mot forskjellige makkere!

  • 2.plass VK: ES Toko – Trond Kolstad (3 fuglearbeid)
  • 3.plass VK: GS Hazard – Trygve Kolastad (1 fuglearbeid)
  • 4. plass VK: P Cava – Trygve Kolastad (1 fuglearbeid)
  • 5 plass VK: GS Ramp – Pål Andor Kjesbu (1 fuglearbeid)

Vi gratulerer til alle sammen og ønsker lykke til utover vinteren!


Link til flere bilder fra klubbmesterskapet finnes HER eller på facebook!

Takk for en flott dag i fjellet og et herlig klubbmesterskap. ITFK oppfordrer alle til å delta på klubbens mange arrangement og medlemstilbud utover vinteren og sommeren. Aktivitetskalender vil bli oppdatert etter årsmøtet og finnes på vår hjemmeside

//Jaktprøveutvalget