Allsidig ektepar – Vinner av Lifjellprøven 2018!

Helgar og Torill Sætermo trakk til slutt det lengste strået og ES Sætermoens Thira, fra eget oppdrett, ble tildelt 1.VK Finale på Lifjellprøven i helga. ITFK er stolte over ekvipasjen som gikk helt til topps.

Det var fantastiske forhold under prøven, i alle fall for oss mennesker, sol og varmt. For hundene kunne det muligens vært noe mer vind, men Thira besto med glans! Helgar førte selv under kvalifiseringen der Thira gikk fremragende uten å lykkes for fugl den dagen, men videre på søk. Grunnet høy påmelding og dommermangel på søndag valgte Helgar, som er ITFK-dommer, å dømme istedenfor å føre egen hund i finalen.

I finalen stilte Torill opp som fører av Thira. Torill beviste stor forståelse og dyktighet da Thira tok stand i et meget uframkommelig og kuppert terreng. Dette endte med et flott fuglearbeid.

Helgar ante nok ikke hva som skjedde den dagen da han dømte et kvalitetsparti på Ingulfsvann og ikke var nede fra fjellet før seint på kvelden. Kvalitetsstempel på dommer, og ovenfor deltakere, å benytte prøvens siste dag på en slik måte. ITFK gratulerer alle 3 med 1.VK Finale, sporty holdninger og ønsker lykke til videre!